Jamaika

2015 var på mange måder et usædvanligt år for den 20 årige JAMAIKA, som på trods af navnet, oprindelig stammer fra Somalia. Usædvanligt fordi Jamaika, modsat mange af hans jævnaldrende, afsonede en dom og derfor sad i fængsel. Men også usædvanligt fordi Jamaika, modsat mange af hans medfanger i fængslet, havde en sang som hittede udenfor murene.

For mens JAMAIKA afsonede sin dom, havde han nemlig været ude på orlov og indspillet nogle sange sammen med hans musikalske kollektiv Force One Music. Da manager Vino Russo øjnede muligheden for at udgive sangen på Youtube i januar måned 2015, tog han derfor chancen. Ingen havde dog regnet med at sangen vil blive taget så godt imod. I løbet af de næste måneder kunne man høre JAMAIKAs debutsang ”Gode Dage Venter” i forskellige musikstudier og rundt om på gaden.

Det gode rygte som sangen ”Gode Dage Venter” skabte, betød JAMAIKA fik lov til at komme ud på orlov i nogle weekender for at spille til MellemfingaMuziks ’Militant Mentalitet Tour’ samt til Distortion ’15. På mange måder blev sangen derfor til en selvopfyldende profeti. For snart var JAMAIKA en mand på fri fod og har ikke siddet stille siden. Han har haft to af efterårets mest streamede undergrundshits (”Jer” ) som han har lavet i samarbejde med de unge rappere fra D.C.)

Video